Skip Navigation Links

Inför Åtvidabergs FF - HIF, Kopparvallen

Allsvenskan omgång 5, 2012-04-21 Kl. 14:00

Nykomling och serieledare. Åtvidabergs FF är än så länge årets sensation i Allsvenskan med sina nio inspelade poäng och på lördag ställs HIF mot det klassiska brukslaget på ombyggda Kopparvallen.
- Åtvidaberg har haft en fantastisk start. Öser in mål och är väldigt bra på sin hemmaplan där man fått ett nytt konstgräsunderlag som laget hanterar på ett väldigt bra sätt. Det blir en tuff match, vilket lagen som varit där innan oss upptäckt, säger HIF:s manager Conny Karlsson.

I motsats till Åtvidaberg har HIF haft en kämpigare inledning och inte fått samma utdelning poängmässigt. Senast blev det oavgjort hemma mot GAIS trots mängder med målchanser under den andra halvleken.
- Egentligen saknar vi bara fler mål. Jag hävdar fortsatt att vi prestationsmässigt har gjort riktigt bra ifrån oss. Men vi gör inte tillräckligt många mål. Bollarna vill inte in som vi önskar och då får vi ha tålamod och hitta de positiva sakerna för att jobba vidare.

HIF-truppen åker upp till Åtvidaberg redan under fredagen för att förbereda sig. Laget gjorde ett sista pass på Olympiafältets konstgräsplan under eftermiddagen. Två förändringar har skett i truppen. Thomas Sörum och Erik Wahlstedt är åter tillgängliga för spel. Men däremot följer inte Rachid Bouaouzan och Jere Uronen med på grund av höft- respektive knäskador.

18-mannatrupp
Målvakter
: 1. Daniel Andersson, 30. Pär Hansson.
Backar: 4. Walid Atta, 15. Emil Krafth, 16. Joseph Baffo, 21. Christoffer Andersson, 23. Erik Wahlstedt, 24. Erlend Hanstveit.
Mittfältare: 2. Marcus Bergholtz, 3. Loret Sadiku, 5. Daniel Nordmark, 6. May Mahlangu, 7. Mattias Lindström, 8. Ardian Gashi.
Anfallare: 9. Erik Sundin, 10. Álvaro Santos, 11, Thomas Sörum, 19. Alfred Finnbogason.

Indisponibla
14. Erik Edman (åter i träning)
13. Rachid Bouaouzan (höft)
28. Jere Uronen (knä)

Foto: Victoria Jongård

Publicerad 2012-04-20 kl 15.56 av Redaktionen

HIF på facebook

Intervjuer
Highlights
Vänskapsmatch
13 feb kl 14:00
Olympiafältet plan 10
HIF
FCH
 
Nyheter
senaste matchenPublik:
 
 
 
 
Copyright Å© Helsingborgs IF 2015