Skip Navigation Links

Delad pott mot Djurgården

71 sekunder. Mer tid än så behövde inte Daniel Nordmark för att inleda målskyttet på Olympia mot Djurgårdens IF. Matchen slutade dock 1-1 efter mål av Brian Span i andra halvlek.

Olympia visade upp sig från sin bästa sida med solig sommarhetta och knappt skulle åskådarna ha hunnit sätta sig innan det blev jubel. Redan i matchens andra minut tog HIF ledningen. May Mahlangu blev nedriven 15 meter utanför straffområdet och fixade en frispark som Daniel Nordmark tog hand om. Inlägget skruvade sig mot bortamålet och framrusande HIF-spelare. Tommy Vaiho i bortamålet förväntade sig en skarv som aldrig kom, blev helt ställd och tappade in bollen. En smakstart för HIF och ännu ett mål på Olympia för Nordmark, hans tredje på två raka hemmamatcher.

Djurgården kunde fått till en snabb kvittering redan minuten efter det tidiga baklängesmålet. Ricardo Santos tog ner en långboll på bröstet utanför straffområdet och klippte till direkt på halvvolley. EM-uttagne Pär Hansson sträckte ut sig till fullo mot bortre stolpen och avvärjde skottet. Santos var även framme i den 17:e minuten då han avslutade från straffområdslinjen efter en passning av James Keene. Även denna gång var Pär med och räddade.

I den 34:e minuten fick Nordmark ett ypperligt läge att utöka hemmaledningen när han frispelades med en djupledsboll till höger om straffområdet. Nordmark försökte att chippa bollen över Vaiho men bollen hamnade inte i nätmaskorna, utan i bortamålvaktens utsträckta händer.
 
De resterande tio minuterna av halvleken blev ett ställningskrig där inget av lagen kunde få fram några heta lägen. Istället kunde HIF gå till halvtidsvila i ledning med 1-0.

- Jag tycker att vi är bättre än Djurgården i första halvlek, även om vi har ett tempofattigt passningsspel. Chanserna kommer när vi återerövrar bollen i bra läge, vi hade varken kraft eller kunnande att slå sönder Djurgården, säger Conny Karlsson efter matchen.

HIF skulle få en bra chans att utöka sin ledning i matchminut 53 då Nordmark slog en passning till höger i Djurgårdens straffområde som frispelade Thomas Sørum. Norrmannen letade efter en lucka bakom Vaiho men skottet seglade metern utanför bortre stolpen.

I den 67:e minuten mötte Peter Nymann Mikkelsen ett lågt inlägg från vänster med högerfoten i höjd med straffpunkten. Det hårda skottet sökte sig högt i mitten av målet men Pär kunde med en enhandsräddning styra ut bollen till hörna.

Tre minuter senare skulle Nymann Mikkelsen vara inblandad i ännu en kvitteringschans då hans inlägg från höger nådde Petter Gustafsson på främre ytan i straffområdet. Gustafssons volleyträff var hård men felriktad, bollen hamnade någon meter utanför Pärs stolpe.

Kvitteringen skulle dock komma, och även denna gång var Nymann Mikkelsen inblandad på högerkanten. Hans långa inlägg nådde i matchminut 74 Brian Spans panna och trots att Pär var på bollen med fingrarna kunde han inte hindra den från att segla in i det bortre krysset.

Mot slutet skapade HIF tryck mot bortamålet i jakt på ett segermål men lyckades inte vaska fram några heta lägen. Matchen slutade 1-1 och HIF går till EM-uppehåll med 18 poäng på 12 matcher.

- Det känns som en besvikelse att spela oavgjort hemma igen, även om resultatet är rättvist. Vi är svårslagna men tar för lite poäng på hemmaplan. Sommaruppehållet kommer lägligt för oss. Vi har en del skador på spelare som nu hinner friskna till och komma i träning, säger Conny.

Nästa match för HIF:s del är 2 juli hemma mot Gefle IF så visst finns det tid att läka såren och komma igen.

Matchens lirare:
HIF: Ardian Gashi
Djurgårdens IF: Kebba Ceesay

Publicerad 2012-05-23 kl 23.31 av Philip Gadd

HIF på facebook

Visa var hjärtat sitter
Vad händer i klubben?
Försäkra dig om en plats
Gå på match
Nyheter
Intervjuer
Samhällsengagemang
Copyright Å© Helsingborgs IF 2015