Skip Navigation Links

 
Vänskapsmatch omgång: 2 Atlantic Cup den 01 feb kl. 18.00 på Estadio Algarve
HIF - GNK Dinamo Zagreb
0 - 1

Det blev en knapp förlust mot kroatiska Dinamo Zagreb ikväll. Matchen i Atlantic Cup på Estadio Algarve i Portugal slutade 1-0 efter ett sent avgörande mål. 

Likt den första matchen mot Wisla Krakow, var det Dinamo Zagreb som var det mer bollförande laget. 

Den första halvleken var dock händelsefattig. I HIF:s startuppställning fanns fyra nya ansikten som fick starta för första gången. Backlinjen var nykomponerad med debutanten Loret Sadiku som mittback och på kanterna fanns ynglingarna Emil Krafth och Jere Uronen samt Daniel Nordmark som vänster yttermittfältare. 

Nykomlingarna agerade stabilt mot det meriterande motståndet som i höstas spelade Champions League mot bland annat Real Madrid. 

- Det är i stort sett deras premiär och det är tidigt på säsongen. Med tanke på det är det riktigt bra, beröm HIF:s manager Conny Karlsson efter matchen. 

Dinamo Zagreb spelade rätt fysiskt under de första 45 minuterna vilket medförde flera frisparkar i bra lägen för HIF. Bland annat fick May Mahlangu, Christoffer Andersson och Chris Martinez ta emot hårda tacklingar från kroaterna. Dessvärre lyckades HIF inte riktigt förvalta frisparkarna. 

Den andra halvleken bjöd på mer chanser åt båda håll. Närmast för HIF var May Mahlangu som avslutade med ett skott precis utanför den bortre stolpen. 

Zagreb anfallsspel var giftig och man skapade betydligt mer oreda framför HIF:s mål under de sista 45 minuterna. Men HIF:s målvakt Pär Hansson kunde rädda många av chanserna. 

Matchen på Estadio Algarve såg länge ut att sluta mållös men i den 89:e minuten kom så ett snöpligt mål från Ivan Krstanovic som fick en lång djupledsboll mitt mellan HIF:s mittbackar. Anfallaren höll undan Erlend Hanstveit och kunde sedan rulla in bollen förbi Pär Hansson. 

- Jag tycker jag känner igen det här från ifjol. Första matchen är sisådär. Andra matchen är helt plötsligt mycket bättre. Jag tror att det beror på att vi kommer ut och tränar på stora ytor och vänjer oss vid att spela på stora planer. Det gör att kvalitén ökar väldigt mycket från match ett till match två. Två bra halvlekar där andra halvlek är riktigt bra från vår sida, säger Conny som var väldigt nöjd över dagens prestation förlusten till trots. 

Domare

-

Publik

100

Arena

Estadio Algarve(neutral)

Mål

Ivan Krstanovic 89'

Byten

45' Mohamed Ramadan
45' Chris Martinez
46' Tonel
46' Josip Šimunić
46' Mateo Kovačić
46' Mehmed Alispahić
62' Ivan Krstanović
62' Fatos Beqiraj
62' Adrian Calello
62' Jerko Leko
62' Luis Ibañez
62' Ivan Tomečak
70' Emil Åberg
70' Thomas Sørum
78' Igor Bišćan
78' Šime Vrsaljko
79' Nikola Pokrivač
79' Josip Pivarić

Kort

34' Domagoj Vida
42' Jerko Leko
 
Spelare och ledare

Målvakt


Back


Mittfältare


Forward


Ledare

 
Copyright Å© Helsingborgs IF 2015